Close

18 maart 2020

Reisverslag Guinee februari 2020

Het is vijf uur in de morgen, de deurbel gaat. Harm staat voor de deur: “of we er klaar voor zijn?” En of we er klaar voor zijn! Vandaag gaan we naar Guinee, naar de school, naar de kinderen waarvan het leven is veranderd … door jullie!

Ik kan hier niet opschrijven wat er in de vijf weken allemaal is gebeurd, daarvoor raad ik jullie aan om de boeiende blog van Harm Poutsma terug te lezen. Hij neemt jullie mee op reis naar en door Guinee!
Wel wil ik jullie bedanken voor jullie steun aan de bouw van de school en natuurlijk de sponsoring van 40 weeskinderen. Als deze kinderen later terugkijken op hun leven, dan zal het jaar 2020 zeer zeker een heel belangrijk jaar zijn geweest voor hen, sommigen zullen arts zijn of onderwijzer, misschien wel minister of durf te dromen: president!

Het waren mooie, maar ook drukke weken. Harm en ik hebben geklust, Sjoerdtje gastlessen gegeven en Lamko was onze guideline. We hebben gelachen, gedanst, gegeten met de kinderen, sommigen verlegen, sommigen waren niet weg te slaan bij Sjoerdtje. Er zijn contacten gelegd met andere organisatie, zoals Unicef, Plan Guinee en Pam (World Food Program), we zijn bij autoriteiten geweest, de burgermeester, gouverneur, het wijkteam van Boma (waar de school staat.) Nu we weer thuis zijn, kunnen we volop aan de slag om deze contacten om te zetten in daadwerkelijke hulp. Met deze informatie gaan we verder met stichting Wilde Ganzen, met de aanvraag voor een “Centre Culturel” een sociale ontmoetingsplaats die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden, te denken valt aan alfabetiseringscursussen, medische onderzoeken, conferenties, voorlichting, etcetera. Kortom, werk aan de winkel.

Zoals gezegd kan ik niet alles hier opschrijven, maar ik wil jullie wel een impressie geven met enkele foto’s (ik zal jullie sparen en niet alle 1835 foto’s plaatsen!)

[huge_it_gallery id=”2″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป