Close

4 september 2020

Covid-19 in Guinee

Ook Guinee heeft haar maatregelen getroffen tegen Covid-19. (SARS-CoV-2) In strijd tegen de verspreiding van het Corona-virus is het dragen van mondkapjes en de één meter afstand houden in het openbaar verplicht en worden samenkomsten zoveel mogelijk beperkt.
Ook scholen zijn getroffen, de regeringsscholen zijn vóór de zomervakantie al dicht gegaan en niet lang daarna ook de “privé-scholen”. Gelukkig gaan de scholen weer mondjesmaat open en eerder dan verwacht, het schooljaar in Guinee begint in oktober, maar de regering heeft besloten dat scholen al in september open mogen gaan, mits ze de juiste maatregelen treffen tegen de verspreiding van het Corona-virus, zoals handen wassen en het dragen van modkapjes. Ook onze school, de Mama Marja Urbachschool is weer open. De inspecteur van onderwijs regio N’Zérékoré heeft de school bezocht en de genomen maatregelen goedgekeurd.
Nog niet alle kinderen komen naar school, maar elke dag zie je meer kinderen in de klas zitten, mét mondkapjes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »