Close

13 augustus 2021

Uitbreiding school gestart

Ruim één jaar na de opening van de eerste vier lokalen van de Marja Urbachschool in Boma, N’Zérékoré zijn de bouwwerkzaamheden begonnen aan de uitbreiding van de school met vier lokalen.
Bovenop de begane grond komt een etage met nog eens vier lokalen.
Met het nieuwe schooljaar zullen vier lokalen in gebruik zijn als leslokaal, twee lokalen gaan dienst doen als een tijdelijke eetzaal en een gymzaal, mocht het buiten regen (als het regent, dan regent het ook best wel hard!). Verder verhuist de administratie ook naar een lokaal.
We zijn erg blij dat we dankzij verschillende donateurs de school verder kunnen uitbreiden. Op dit moment gaan er ruim 100 kinderen naar school, hiervan worden er 71 gesponsord door sponsorouders.
Deze kinderen gingen voorheen niet naar school en moesten van s’morgens tot s’avonds werken om binnen het pleeggezin waar ze wonen, mee te helpen om een beetje geld te verdienen voor eten en drinken. Nu gaan deze kinderen van 08:00 tot 14:00 na school en daarna helpen ze met het gezin mee om geld te verdienen. Sinds deze kinderen op school zitten, zie je het verschil: sommigen kunnen al aardig goed schrijven en lezen, ook zie je aan de kinderen dat ze het leuk vinden en ze zien er gewoon gezonder uit. Dit dankzij de 2 maaltijden en de medische verzorging die deze kinderen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »