Close

9 september 2021

Update Guinee sept 2021

Zondag, een dag van rust. Nu verliep Zondag 5 september net even iets anders dan normaal in Guinee.

Geweerschoten, militairen in Conakry op straat….wat gebeurde er allemaal in Guinee?
Een staatsgreep! Paniek, onrust en dan vooral hier in Nederland…
Later op de dag stromen de berichten binnen en wordt er steeds meer bekend over wat onze Zondagsrust verstoorde. Door intensief contact te hebben met het bestuur in Guinee wordt onze onrust beetje bij beetje weggenomen, gelukkig maar! Het militaire geweld in de 900 km noordelijke gelegen hoofdstad Conakry is nauwelijks te merken in Boma, N’Zérékoré, waar de Marja Urbachschool van de JDF staat.

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen verder en het leven in Guinee heeft zich weer hervat, mensen doen weer hun dagelijkse dingen, gaan naar hun werk of naar de markt. De scholen gaan binnenkort ook weer beginnen en dat is eigenlijk wel één van de belangrijkste dingen waar de gebeurtenissen van Zondag 5 september geen invloed op hebben gehad, de kinderen gaan weer aan hún toekomst werken!
In de hoofdstad Conakry wordt ook hard gewerkt, maar dan aan de toekomst van Guinee en hoe die toekomst er uit gaat zien….het enige dat we kunnen doen is vertrouwen op God en bidden voor Guinee.

Ook in Boma wordt er hard gewerkt aan de 1e etage van de school. Een kleine 4 weken geleden is het plafond gestort en het beton is nu mooi uitgehard. De bekisting en de stutpalen zijn weggehaald en nu kan het metselwerk beginnen om de muren op te trekken. Zolang de school nog dicht is vanwege de schoolvakantie, zijn de bouwvakkers de hele dag bezig.

In heel Guinee is men bezig met de toekomst, de Jerome Damey Foundation richt zich op de komende generaties en hun toekomst.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »