Close

“We planten nu iets kleins, maar het zal een groot effect hebben” (Nathalie Nede, 2023)

Vijf jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de Jerome Damey Foundation. Dit was bij een sponsorloop op basisschool de Rank. Een stichting met een belangrijk doel: onderwijs geven aan in kinderen in Guinee. Toen ik enige tijd later gevraagd werd om ambassadeur van de stichting te worden hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Ieder kind heeft recht op een toekomst en onderwijs is daarin cruciaal. Na al enige tijd als ambassadeur bij de Jerome Damey Foundation betrokken te zijn had ik nu het genoegen om de school te gaan bezoeken. Twee weken mocht ik samen met Gerard en Lamko de gastvrijheid van de mensen in Guinee ervaren. Ik werd met open armen ontvangen en overladen met van alles.

Maar het was zeker geen vakantie. Als ambassadeur probeer ik bij te dragen aan de naamsbekendheid en het netwerk van de stichting. Daarom hebben we verschillende hulporganisaties bezocht en zijn we in gesprek gegaan met ‘sociale zaken’ van de regio. JDF is goed bekend bij de grote hulporganisaties, zoals Unicef , PAM en Plan. Ook de overheid is goed op hoogte van het werk dat JDF doet en is hier dankbaar voor. We hopen met deze gesprekken in de loop van de tijd een samenwerking op te bouwen, maar de huidige politieke situatie staat dat helaas momenteel in de weg. Gelukkig wordt JDF ook in Nzérékoré goed vertegenwoordigd, in de persoon van Jefson Damey. Hij onderhoudt de contacten met de verschillende organisaties en doet dat op voortreffelijke wijze.

 

Naast de gesprekken met de instanties hebben we natuurlijk meerdere keren de school bezocht. Daar mocht ik een boom planten. De boom is nu nog klein, maar hij zal groeien en op den duur schaduw geven wat symbool staat voor het geven van een toekomst. We planten nu iets kleins, maar het zal een langdurig en groot effect hebben. Op zaterdag werd er een voetbaltoernooi georganiseerd en hadden we een gezellig dag met muziek en dans.

De kinderen zijn blij en dankbaar dat zij naar school kunnen. Hierdoor kunnen zij zich ontwikkelen en hoeven zij niet de hele dag te werken, op hun broertjes en zusjes te passen, of zich te vervelen. Ze mogen leren! De leraren zijn erg betrokken bij hun leerlingen en de school. Zij dragen op deze manier bij aan de toekomst van deze kinderen. Ik doe dat als ambassadeur en als sponsor. (Video) Wilt u ook een kind een toekomst geven? Kijk wat u kunt doen op jeromedamey-foundation.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Translate »