Bouw een school

De Jerome Damey Foundation zet zich in voor straatkinderen in Guinee. Deze en andere kansarme kinderen hebben geen kans op onderwijs, voor hen zijn we een school aan het bouwen voor gratis onderwijs. Guinee is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld. De overheid doet niet veel op het gebied van onderwijs en educatie van jonge kinderen. Voor wees- en straatkinderen is er al bijna helemaal geen onderwijs mogelijk. Deze kinderen leven vaak op straat en moeten bedelen om te overleven. Sommigen hebben geluk en komen terecht in pleeggezinnen. Ze moeten dan vaak zwaar huishoudelijk werk verrichten. Nadat ze hiermee klaar zijn worden ze de straat opgestuurd om fruit, water, ijs, ijsblokjes en dergelijke te verkopen voor het pleeggezin. In ruil daarvoor krijgen ze onderdak, vaak niet meer dan een dun matje op de grond om op te slapen, en ’s avonds een beetje eten.

School en opvang.

We zijn bezig een school te bouwen om wees- en straatkinderen gratis onderwijs te geven. Naast onderwijs willen we ze ook een thuis geven, een veilige plek om te wonen als ze niet naar school hoeven. Dit willen we realiseren door huisvesting met een gastmoeder/gastouders die voor de kinderen zorgt. Geen grootschalige tehuizen waar de kinderen alsnog een nummer zijn maar kleinschalige huizen waar ze aandacht, liefde en geborgenheid krijgen en kunnen opgroeien in “gezinnen

De stichting beschikt over een perceel grond van ruim 3000 m2. Hierop is inmiddels een waterput gerealiseerd die niet alleen het complex van schoon drinkwater voorziet. Ook de bevolking in de wijde omgeving maakt hier dankbaar gebruik van. In november 2017 zijn we begonnen met de bouw van het complex. De fundering van de eerste 4 klaslokalen is gelegd in 2018 en in januari 2020 is de basisschool geopend en gaan er 55 kinderen die vanuit Nederland gesponsord worden door sponsorouders naar school.

 

Waterput 2016

Fundering 2018

 Marja Urbach basisschool 2020

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.