Jerome Damey Foundation

Guinee, geef een kind toekomst!

De Jerome Damey Foundation richt zich op de opvang en het onderwijs voor weeskinderen in het land Guinee. Guinee ligt aan de westkust van Afrika. Kinderen in Guinee hebben het moeilijk. In de regio N’Zerekore heeft de Jerome Damey Foundation projecten opgezet met als doel dat de kinderen de kans te geven een vak te leren voor een betere toekomst in Guinee.

Onderwijs in Guinee.

Veel weeskinderen leven op straat en moeten bedelen voor wat eten. Kinderen in Guinee worden vaak uitgebuit. De Jerome Damey Foundation heeft als doelstelling de weeskinderen te helpen door hen onderdak en scholing te bieden. Daarvoor is het project ‘Geef een kind toekomst’  opgezet.

Dominees in Guinee.

Dominees doen goed werk met het evangeliseren onder de lokale bevolking, meestal moslims.
De dominee’s hebben vaak maar een inkomen van maximaal 23 euro, net genoeg om in de eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. Geld voor een ziekenhuis of onderwijs voor hun kinderen is er niet.
De stichting gaat de vrouwen van dominee’s helpen met het oprichten van een eigen bedrijfje door middel van een eenmalige microkrediet. Zo kunnen de vrouwen geld verdienen voor het gezin en de dominee kan zijn evangelisatiewerk blijven doen.

Geef voor Guinee.

Zonder uw steun kunnen we weinig beginnen, daarom is uw bijdrage van harte welkom.
Geef een kind toekomst door het onderwijs en een onderkomen te geven.
Adopteer een dominee, steun hem en zijn gezin of doneer maandelijks of eenmalige, individueel of samen met uw kerk, school, familie, collega’s of bijbelkring.
Geef uw gift op IBAN: NL 95 INGB 0006 3703 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.