Close

Het schoolseizoen 2022/2023 is begonnen.
Woensdag 4 oktober was het zover, dat de kinderen in Guinee weer naar school mochten en wat een feest is dat!!!! Veel ouders in Nederland zullen zich het geklaag van hun kinderen herinneren toen de zomervakantie bijna voorbij was. “Bah, moet ik weer naar school, kunnen de vakanties niet langer duren?”. Hoe anders is het voor kinderen in Guinee, ze kunnen eindelijk weer naar school, ze konden niet wachten, sommige gingen zelfs in de vakantie naar school voor extra bijles, een soort zomerschool dus….

Ook de Marja Urbach School zag er anders uit dan voor de vakantie, er is nu een 2e verdieping en er wordt nog hard gewerkt aan het dak. Naar verwachting is het schoolgebouw in de tweede helft van oktober helemaal klaar. Dan rest alleen de finishing touch binnen.
De kinderen zien er ook anders uit, door een nieuwe wet van de overheid komen er nieuwe uniformen. Blauw/wit voor de meisjes en beige voor de jongens. Nog niet alle kinderen hebben nieuwe kleren aan, maar dat komt wel.
Het prachtige JDF-blauw zal niet van het straatbeeld verdwijnen, ook op school blijven veel kinderen deze uniformen met trots dragen: hun JDF-uniform! En daar zijn we ook best trots op….

Blij met de nieuwe uniformen
Oude en nieuwe leerling
De meiden controleren de werkzaamheden
De meiden bekijken de werkzaamheden
Lerares 4e klas
Leraar 3e klas
Leraar 2e klas
Translate ยป