Close

Over Ons

Wie zijn wij?

Jerome Damey Foundation is begin 2014 opgericht en we streven ernaar om weeskinderen en kansarme kinderen in Guinee te voorzien van onderwijs en eten. We hebben een school kunnen bouwen. Momenteel gaan er 255 kinderen naar toe. Wij willen zoveel mogelijk kinderen een kans te geven.  En daar hebben we jouw hulp en steun nodig.

Previous
Next

Jerome Damey en de oprichters

De Jerome Damey Foundation is op 2 januari 2014 opgericht ter nagedachtenis aan Jerome Damey. Jerome Damey was een broer van Lamko Geenacker-Damey, een van de oprichters van de stichting. Jerome groeide op in de omgeving van Nzérékoré in Guinee en kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de schrijnende armoede en uitzichtloosheid van een groot deel van de bevolking. Hij was erg begaan met het lot van de mensen om hem heen en vooral met de vele weeskinderen. Hij wilde hen een betere toekomst geven door hen gratis onderwijs te bieden. Helaas overleed Jerome kort na zijn afstuderen op 24-jarige leeftijd.  Vanuit zijn gedachten en haar eigen ervaringen richtte Lamko samen met haar man Gerard Geenacker de stichting op. Uit respect en eerbetoon aan Jerome is zijn naam aan de stichting verbonden. In Guinee is een parallelle stichting opgericht met dezelfde naam: Jerome Damey fondation. Deze stichting bestaat uit inwoners van Guinee. Zij geven aan wat ze nodig hebben voor de kinderen van Guinee in N’Zérékoré.

Onze Partner

  We werken samen met onze dochter-NGO in Guinee: Fondation Jerome Damey.
Fondation Jerome Damey leidt en beheert de projecten in Guinee.
Samen zoeken we naar de beste oplossingen om kansarme kinderen een toekomst te geven door middel van onderwijs. Het team van de Guinese NGO is expert op verschillende gebieden; Onderwijs, Bouw, Gezondheidszorg, Financiën en is een zeer gewaardeerde partner voor ons.

Bestuur Nederland

Erik Schuphof Voorzitter
Ruben Koole Penningmeester
Martine Kamano Secretaris
Gerard Geenacker Algemeen lid

Bestuur Guinee

Jefson Damey Voorzitter
Cece Balamou Vice-Voorzitter
Ibrahima Kaba Penningmeester
Alphonse Haba Secretaris
Dr. Mathieu Loua Projecten
Viviane Damey schoolbestuur

Vrijwilligers

Jan Nijmeijer

Sherri Nerri

Beatrice Geenacker

Rene van Dijk

Lamko Geenacker

Ambassadeurs

Nathalie Nede
Nederland

Nema Monemou
Guinee

Contact

Jerome Damey Foundation
Simon Vestdijksingel 9
6836 SB

Arnhem

Telefoon 
+31 (0) 6 36 14 80 58

E-mail
info@jeromedamey-foundation.nl 

Bank rekening
NL 95 INGB 0006 3703 37

KvK 
59605340

RSIN 
853565867

…..

Copyright © 2021 Jerome Damey. All rights reserved.

Translate »