Close

15 augustus 2018

Reisverslag Guinee juli 2018

ARNHEM – De vakantieperiode loopt in Nederland weer ten einde, volgende week beginnen in de regio Arnhem de scholen weer en menigeen is of gaat weer aan het werk.

Zo is de vakantie voor Lamko en Gerard Geenacker ook bijna ten einde. Ze zijn tijdens hun vakantie afgereisd naar Guinee. Ze moesten daar naar toe om hun pleegkinderen op te halen, wat natuurlijk een bijzondere gelegenheid was.
In overleg met het bestuur is besloten om tijdens hun verblijf in Guinee, voorbereidingen te treffen voor de bouw van de school. Gerard en Lamko hebben het terrein bezocht en de fundering die vorig jaar is gelegd, lag er netjes bij. Samen met het bestuur in Guinee zijn ze verschillende bedrijven langsgegaan om te onderhandelen over de prijzen voor bijv. cement en betonijzer.

Helaas zijn de prijzen sinds het vorige bezoek in november 2017 flink gestegen. Dit werd vooral veroorzaakt door een ingestorte brug op een van de belangrijkste aanvoerroutes naar N’Zérékoré. Het advies van een van de leveranciers was dan ook om te wachten met de bouw van de school, als de brug weer gemaakt zou zijn, dan komt de aanvoer weer op gang en zakken de prijzen weer naar een normaal niveau.

Deze informatie is besproken met het bestuur in Nederland en de beslissing is genomen om inderdaad niet te gaan bouwen maar te wachten op de prijsdaling. Wel is er alvast een traditionele waterput gegraven om, voor wanneer er gebouwd gaat worden, voldoende water ter beschikking te hebben voor het mengen van het cement. De waterpomp die in 2016 op het terrein is neergezet levert niet de grote hoeveelheid water die in korte tijd nodig is en is alleen geschikt voor het oppompen van drinkwater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wel heeft het lokale bestuur een mooie deal kunnen maken met een ijzersmid voor het maken van de deuren en de ijzeren raamwerken die als beveiliging voor de ramen komen. Er zijn vier deuren gemaakt en twaalf raamwerken voor de vier lokalen, totale kosten hiervan zijn 840 euro, terwijl in de offerte een prijsopgave van 1.720 euro is opgegeven, dus een besparing van bijna 900 euro!

Gerard en Lamko zijn dus inmiddels weer terug in Nederland, maar het bestuur in Guinee houdt de vinger aan de pols en zodra de prijzen gaan zakken, zal er weer overleg plaats vinden tussen Guinee en Nederland over de bouw van de vier lokalen.

We hopen dat we jullie middels dit korte verslag een beetje meer informatie hebben gegeven en houden jullie zeker op de hoogte over de komende ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »