Close

2 augustus 2019

Jeugdambassadeur genomineerd voor Kinderprijs!

Één van onze jeugdambassadeurs is genomineerd voor de Cees de Veer Kinderprijs.

Foto’s@Yvette Schutte

De Cees de Veer Kinderprijs is een prijs voor kinderen die verschil maken. Voor een kind of jongere die zich inzet voor vrede, vrijheid, vriendschap en respect, die zich ‘opoffert’ voor anderen. Een prijs voor de jeugdige die zijn of haar omgeving en daarmee de wereld een beetje mooier kleurt. Dat is het doel van de Nationale Cees de Veer Kinderprijs. De prijs is in 2018 in het leven geroepen bij het afscheid van Luitenant-generaal b.d. Cees de Veer bij het vfonds

Jérôme is samen met Berbel Susan één van de twee jeugdambassadeurs die zich inzetten voor de wees- en straatkinderen in Guinee. 
           
Door het team van de Kindercorrespondent is Jérôme genomineerd voor deze Kinderprijs, omdat hij al meteen na zijn aankomst in Nederland in 2015, merkte dat hij hier alles heeft wat nodig is en omdat Jérôme ook wéét hoe het is om in een weeshuis te wonen, wil hij zich inzetten voor wees- en straatkinderen in zijn geboortedorp N’Zérékoré in Guinee, die niets hebben!                                       
                             [fvplayer id=”1″]
Uit alle inzendingen worden 10 kinderen / jongeren uitgenodigd om op 30 augustus bij de grote prijsuitreiking in Utrecht te zijn.
De winnaar krijgt de Kinderprijs award en mag een toespraak houden tijdens een grote, landelijke bijeenkomst. Ook wordt een reportage gemaakt met de winnaar(s) en zijn er verschillende verrassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »