Close

22 oktober 2020

Ambassadeur Billy de Maanzo bezoekt de Mama Marja Urbachschool

Onze Guinese ambassadeur Billy de Maanzo heeft de Mama Marja Urbachschool verblijd met een bezoek. De ambassadeur is hiervoor speciaal vanuit de hoofdstad Conakry naar N’Zérékoré gekomen. Een reis van ongeveer 22 uur met de auto. In Europa zou je er ongeveer 8 uur over doen, maar de wegen in Guinee zijn niet te vergelijken met die hier in het westen.
Sommige stukken zijn bijna onbegaanbaar, vooral in het regenseizoen.
Toch kom je onderweg ook wegen tegen die in het moderne westen niet zouden misstaan.
Ambassadeur Billy de Maanzo vond het erg belangrijk om de school te bezoeken. Hij was er behoorlijk van onder de indruk toen hij de school zag: “In heel Guinee heb ik nog geen school gezien die zo netjes bijgehouden word.” waren de eerste woorden van hem, toen hij door voorzitster Viviane rondgeleid werd.

Zo heel vreemd is dat ook weer niet, de pleegouders van de leerlingen zijn trots op de Mama Marja Urbachschool en houden de lokalen schoon en het terrein word door de mannen wekelijks onkruidvrij gemaakt.
De kinderen waren net bezig met de Guinese CITO-toetsen, de uitslagen hiervan komen nog, maar de meester en de juf zeiden tegen de ambassadeur dat de kinderen goed geleerd hadden en ze allemaal wel overgingen naar een hogere klas. De kinderen zelf waren ook blij met het “hoge” bezoek en zijn ook trots dat ze op deze mooie school zitten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 121834200_3374160375994481_4444673229156469519_n.jpg

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »